Histoien om Baron

En del av Götrich & Co

Baron - sedan 1978

Baron grundades 1978 med ambitionen att skapa väldesignade väskor och accessoarer tillverkade av högkvalitativt läder och kanvas. Det började med läderportföljer och weekendväskor, men kom snart att inkludera en hel canvaskollektion med både väskor och fodral för jaktvapen.

Alltsedan företaget grundades har klassisk elegans varit den gemensamma nämnaren för alla Baronprodukter. Alla produkter kombinerar elegans med den samtida affärsmannens och resenärens behov.

Baron production

Filosofi

Vi ägnar oss åt kvalitet och hållbarhet, både vad gäller design, materialval och utförande. Vår produktutveckling fokuserar på kontinuerlig förbättring av befintliga modeller och en begränsad introduktion av nya modeller.

Vår strategi är att fokusera på få ikoniska modeller. För oss handlar produktutveckling inte om att följa kortsiktiga trender utan vi satsar mycket på att gradvis förbättra de befintliga modellerna.

Design

Vi samarbetar nära med hantverkare för att ständigt förbättra detaljer och kvalitet. Hantverkarna är också i nära kontakt med våra garverier för att alltid använda vegetabiliskt garvat läder av bästa kvalitet.

Vår design är klassisk och konsekvent i stil medan mått och detaljer såsom axelremmar, lås, dragkedjor och innerfickor ständigt uppdateras. Varje Baronprodukt är handgjord av skickliga hantverkare, har tidsenliga funktioner och är samtidigt tidlös i stil.