Historien om Götrich

En del av Götrich & Co

Götrich - sedan 1730

Skrädderitraditionen i familjen Götrich går tillbaka ända till 1730 och vi har varit ett av Sveriges mest profilerade herrskrädderier i århundraden. Våra arkiv sträcker sig tillbaka till 1800-talet och inkluderar kungligheter, adel, politiker, affärsmän och kulturella frontfigurer. Under 2017 såldes familjeföretaget till en ny grupp hängivna ägare som tog företaget in i en ny era. En av delägarna, Cad & the Dandy, är idag både det yngsta och största skrädderiet på Savile Row i London, vilket ger Götrich en unik koppling till ett globalt nätverk av tygtillverkare, skräddare och andra branschinstitutioner. Cad & the Dandy är en fullvärdig medlem i Savile Row Bespoke Association, och på Götrich förhåller vi oss alltid noggrant till alla aspekter av hantverket som stipuleras av organisationen.

Idag består verksamheten fortfarande av en kärna av herrskrädderi och skrädderi för prästerskapet, men sedan en tid har vi även utvecklat en kollektion av accessoarer tillsammans med vad vi anser är världens främsta tillverkare av sina respektive produkter (såsom Rampley & Co, La Bowtique, Albert Thurston och Ince Umbrellas). Sedan 2020 har vi även utvecklat en mindre kollektion av konfektionsplagg som sys i våra egna ateljéer med samma omsorg om kvalitet och hantverk som våra skräddarsydda plagg.

Filosofi

Götrich symboliserar omsorg om hantverk och kvalitet. Det hantverkskunnande som byggts upp på Götrich genom åren, och i hela vår bransch, genomsyrar alla våra beslut om plaggens konstruktion, vilka tygleverantörer vi arbetar med, samt hur vi varsamt utvecklar våra mönster och modeller för att anpassa oss efter den moderna kundens önskemål och behov. Vi tummar aldrig på den överlägsna kvaliteten och estetiken i det genuina handarbetet, med handsydda knapphål, handpikérade mellanlägg, alltid minst tre avprovningar för skräddarsydda plagg osv. 

På samma gång drivs vi av att modernisera oss och anpassa oss till en utvecklad värld med digital kommunikation, effektiva processer och nya krav på tillgänglighet. Därför moderniserar vi alla de steg i processen som inte påverkar plaggets kvalitet. Vi hanterar idag mönsterkonstruktion i moderna system, har en effektiv digital modell för inköp av tyger och arbetsplanering i ateljéerna, samt hanterar all kundkommunikation digitalt.